Οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο! - celebs.gr

Breaking

Οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!


 Με ανακοίνωση-«φωτιά» το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας προκαλεί προβληματισμό και προχωράει σε επίδειξη δύναμης ισχύος, δηλώνοντας ότι η χώρα είναι απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την ώρα που ο Χακάν Φιντάν εξαπολύει νέες απειλές και κρατικό κανάλι της Τουρκίας μιλάει για εισβολή στην Κύπρο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει στο αφήγημα περί νηνεμίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κοιμώμενος τον ύπνο του δικαίου (ή και εξυπηρετώντας δικούς του σκοπούς), το τουρκικό ΥΠΑΜ δηλώνει απόλυτα προετοιμασμένο για παγκόσμια σύρραξη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αν ρωτάτε αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού τρίτου παγκόσμιου πολέμου όπως στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα. Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και κάνουμε όλα τα σχέδιά μας που πρέπει να επικαιροποιηθούν υπό το φως των νέων εκτιμήσεων. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είμαστε μία από τις πιο προετοιμασμένες χώρες» σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και προσθέτει ότι ο στρατός της χώρας είναι απόλυτα προετοιμασμένος:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Είναι ένας στρατός που εκτελεί συνεχώς δραστηριότητες σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Είναι ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και την υλικοτεχνική του υποδομή. Πραγματοποιεί επίσης ειρηνευτικές αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου. Κανείς, ιδίως η χώρα μας, δεν επιθυμεί μια σκοτεινή εικόνα όπως ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο».

Η εμπρηστική δήλωση Φιντάν

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ότι τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή: «Από την αρχή προειδοποιούσαμε τους παράγοντες στην Ευρώπη για την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σημ: αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί η Άγκυρα για την Κύπρο). Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στην Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει» ήταν η εμπρηστική δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ.