Έκτακτο δελτίο για τον καιρό εκδίδει η ΕΜΥ – «Έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης» - celebs.gr

Breaking

Έκτακτο δελτίο για τον καιρό εκδίδει η ΕΜΥ – «Έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης»


 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού θα εκδοθεί το μεσημέρι, «καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά.

Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα.

«Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε τη βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, καθώς προβλέπεται τοπικά να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Οι πιο θερμές ημέρες προβλέπεται να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Ρόδο, ενώ και στην υπόλοιπη κυρίως ανατολική και νότια χώρα θα φτάσει κοντά στους 40 βαθμούς. Παράλληλα οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.