Δήμητρα Κρητικού: Η Ελληνική πνοή που κρατά άσβεστη τη φλόγα - celebs.gr

Breaking

Δήμητρα Κρητικού: Η Ελληνική πνοή που κρατά άσβεστη τη φλόγα


 Η ιδιότητα της Ελληνίδας μάνας, είναι από μόνη της ιερή. Η ακαδημαϊκή υπόσταση όταν μάλιστα συνδυάζεται με την πραγματική διδασκαλία που μεταλαμπαδεύει την συλλογική συνείδηση του Έθνους, ισοδυναμεί με αυθύπαρκτη αυταξία.

Η συνειδητή απόφαση μίας γυναίκας να υπηρετήσει την βαθύτερη υπόσταση του γένους, όπως αυτή σφυρηλατήθηκε στην κλασική αρχαιότητα και αποθεώθηκε με την Ορθοδοξία, να προτάξει το «εμείς» έναντι του «εγώ», να θυσιάσει την υλιστική μακαριότητα για την επώδυνη οδό της αρετής, επισύρει τον απέραντο σεβασμό.

Τι προκύπτει όμως όταν όλες αυτές οι αρετές και θαυμαστές επιλογές συνδυάζονται σε ένα πρόσωπο;

Τότε η άποψη ότι η Ελληνίδα φέρει την συλλογική συνείδηση του έθνους, από θεωρία, καθίσταται αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Αυτή είναι η Δήμητρα Κρητικού. Η μάνα, η δασκάλα, η Ελληνίδα που έθεσε τον εαυτό της στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όχι για την «δόξα» της αυτοπροβολής αλλά για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών που η ίδια μεταλαμπάδευε στην «καινούρια γέννα» όπως έλεγε ο Παλαμάς. Τόσο ως Μάνα, όσο και ως Δασκάλα.

Και κάπως έτσι εξηγούνται οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων.

Η Δήμητρα Κρητικού είναι η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, η ασπίδα του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου. Κυρίως όμως είναι η θεματοφύλακας της «Ιδέας»!  

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που τολμά να συγκρουστεί με το προδοτικό σύστημα της διαπλοκής που οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή και όχι να συνδιαλλαγεί μαζί του.

Όταν έχεις δίπλα σου αυλοκόλακες και συμβούλους περιορισμένης ηθικής, κάποια στιγμή, όσο σθένος και να διαθέτεις, θα δεις την Κερκόπορτα να ανοίγει εκ των έσω.

Υπήρξαν κι άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν, πατριώτες και με καλές προθέσεις, το διεφθαρμένο περιβάλλον τους όμως αργά η γρήγορα τους οδήγησε στην καταστροφή. Πολλά τα παραδείγματα.

Όταν όμως έχεις δίπλα σου μία τέτοια γυναίκα, που να κράτα Θερμοπύλες στο κάστρο που έχεις χτίσει με κόπο, μία τέτοια Ελληνίδα που κουβάλησε την πρώτη πέτρα στα θεμέλια, είναι επόμενο να κερδίζεις τη μια μάχη μετά την άλλη. Δεν πρόκειται για υποκειμενική άποψη, αλλά για αδιαμφισβήτητη ιστορική πραγματικότητα: Από το έπος του Λεωνίδα, εώς τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Δεν τους λύγισε ο εχθρός, αλλά οι κερκόπορτες.

Πως θα διασφαλίσει λοιπόν ένας ηγέτης πως δεν πρόκειται ποτέ να προδοθεί από εφιάλτες και κερκόπορτες;

Μα φυσικά όταν έχει την «ευλογία» της παρουσίας μιας Δήμητρας Κρητικού. Όταν μία γυναίκα θυσιάζει την προσωπική της ζωή, το προσωπικό της συμφέρον, την προσωπική ευμάρεια για να υπηρετήσει την Ιδέα, τότε εκτός από «γλυκιά σαν μάνα» μπορεί να γίνει πραγματικό ατσάλι. Όπως ακριβώς μια ελληνίδα μάνα, βλέποντας να κινδυνεύει το παιδί της, το σπλάχνο της, το σπίτι της, η ιδέα που επάξια υπηρετεί.

Μόνον ένας «αυτοκτονικά αφελής» λοιπόν «χτυπά το ατσάλι», πιστεύοντας ότι θα το σπάσει.