Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, «περιορίστε τις μετακινήσεις» - celebs.gr

Breaking

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, «περιορίστε τις μετακινήσεις»


 Προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν πολίτες της Αττικής από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Παράλληλα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.