Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, με τη δημοσιοποίηση του βίντεο να προκαλεί ντόμινο αντιδράσεων και από την πλευρά της αντιπολίτευσης και τον ίδιο με ανάρτησή του να ζητάει συγνώμη, κάνοντας όμως λόγο για «υπερβολές και ανακρίβειες».

Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, συνέχισε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, όπου συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σηματοδοτώντας την έμφαση που δίνει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ με την επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Το στίγμα έδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στην Κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές».

Η τελική απόφαση και μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει αναμένεται από τον πρωθυπουργό, πάντως κυβερνητικά στελέχη σε συνομιλία με το Newsbeast θύμιζαν περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν όπως με τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης το 2022 μόνο για την αντίδρασή του σε απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 με την επισήμανση από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τέτοιες συμπεριφορές βρίσκονται ενάντια στον αξιακό κώδικα του Κυριάκου Μητσοτάκη.