Τα δάκρυα του Μαρινάκη – Τι συνέβη στο Λονδίνο; - celebs.gr

Breaking

Τα δάκρυα του Μαρινάκη – Τι συνέβη στο Λονδίνο;

featured image

Πρεμιέρα έκανε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την Capital Product Partners (CPLP), συμφερόντων του Ομίλου Μαρινάκη.

Μάλιστα, η έκδοση του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings (ύψους 150 εκατ. Ευρώ), σημείωσε ρεκόρ υπερκάλυψης ομολογιακού δανείου στη χώρα μας, βάζοντας έντονη τη σφραγίδα της στην ελληνική χρηματαγορά.

Η συνολική ζήτηση από την πλευρά των επενδυτών ανήλθε σε 801,37 εκατ., ευρώ καταγράφοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,3 φορές (μια από τις μεγαλύτερες υπερκαλύψεις στην ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων), με ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές να έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τα μηνύματα του πιλότου στο τρίτο πρόσωπο πριν σκοτώσει την Καρολάιν – «Σε παρακαλώ να βρεθούμε»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Απίστευτο! Μητέρα και πρώην δασκάλα θηλάζει τον αρραβωνιαστικό της τρεις φορές την εβδομάδα

Σε χθεσινή εκδήλωση στο Χρηματιστήριο για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της Capital Product Partners (CPLP), ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι αποτελεί θετικό γεγονός για την οικονομία και την κεφαλαιαγορά η διαπραγμάτευση των ομολόγων των δύο ναυτιλιακών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, της Capital και της Costamare, ενώ επεσήμανε ότι η έκδοση του ομολόγου της Capital Product Partners δίνει έμφαση στην “πράσινη” ανάπτυξη. Όπως είπε, η ελληνική κεφαλαιαγορά πρέπει να προσελκύσει και άλλες σοβαρές εταιρείες, κάτι που θα έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.


Στο πλαίσιο της έναρξης της διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκε χθες ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως άλλωστε συνηθίζεται. Τα στελέχη του Χρηματιστηρίου υποδέχτηκαν τη διοίκηση της CPLP, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Εκεί, ο Τζέρι Καλογεράτος, διευθύνων σύμβουλος της Capital και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, ανώτατο στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρεία, χτύπησαν από κοινού το κουδούνι της έναρξηςΝωρίτερα, ο Τζέρι Καλογεράτος πάτησε το κουμπί και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης χτύπησε το σφυρί.

Μέσα από την ειδική αυτή εκδήλωση στο ΧΑ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς την ένταξη της τρίτης γενιάς Μαρινάκη στον εφοπλισμό, επιλέγοντας να μην κηρύξει ο ίδιος την έναρξη της διαπραγμάτευσης, αλλά ο γιος του Μιλτιάδης που εκπροσώπησε την οικογένεια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθούσε με χαρά, περηφάνια και συγκίνηση τον γιο του, με πολλούς να θυμούνται (όπως ανέφερε και η στήλη dark room του New Money) πως 14 χρόνια πριν, κατά την εισαγωγή της εταιρείας στο NASDAQ το 2007, ο Μιλτιάδης ήταν εκεί στο μπαλκόνι, σε ηλικία μόλις οκτώ ετών. Όπως ήταν επίσης παρών τον Μάρτιο του 2010 στην εισαγωγή της εταιρείας Crude Carriers Corp., αλλά και τον Απρίλιο του 2019 στην εισαγωγή της Diamond Shipping μετά το merger με την CPLP, χτυπώντας το καμπανάκι έναρξης σε 3 μεγάλες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες μέσα σε 12 χρόνια.

Μετά την τελετή, ο πρόεδρος του Ομίλου Capital Maritime, Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε μιλώντας στο ONE Channel: «Στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει και βλέπουμε ότι οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στη χώρα. Υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και θα πρέπει και το ελληνικό Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά για τα ομόλογα. Θα πρέπει ο κάθε επενδυτής να αισθάνεται σιγουριά και να προστατευτεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τύχη που ξεκινήσαμε και εμείς και η Costamare, μια πολύ σοβαρή εταιρεία. Και να συνεχίσει το Χρηματιστήριο να προσελκύει καλές εταιρείες με καλή φήμη και σοβαρές. Και όταν γίνει αυτό, θα δείτε ότι θα προσελκύσουμε και πολύ καλούς και σοβαρούς επενδυτές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό».

 

 

Μπαμπάς και γιος τις τελευταίες ώρες είναι μαζί στο Λονδίνο στο πλαίσιο επαφών με μεγάλες εταιρείες που εμπιστεύονται τον Όμιλο και τον στόλο του. Άλλωστε στην βρετανική πρωτεύουσα σπουδάζει ο Μιλτιάδης, τα τελευταία χρόνια.  [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ