Πέραμα: Ηχητικό ντοκουμέντο – Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι καταδιώκουν Ρομά (Video) - celebs.gr

Breaking

Πέραμα: Ηχητικό ντοκουμέντο – Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι καταδιώκουν Ρομά (Video)

featured image

Αίσθηση προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους μεταξύ του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά την καταδίωξη του λευκού Hyundai που κατέληξε με τις 35 σφαίρες από τους αστυνομικούς και τον θάνατο του νεαρού Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Στο ντοκουμέντο, που έφερε στο φως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA, αποτυπώνονται οι απέλπιδες προσπάθειες των αστυνομικών από το Κέντρο Επιχειρήσεων να πείσουν τους συναδέλφους τους των ομάδων ΔΙΑΣ να σταματήσουν την καταδίωξη.

«Εάν δεν σταματήσει το αυτοκίνητο τέλοςδιακόπτουμε». «Για όλους τους σταθμούς, δεν θα επανέλθουμε, είναι η τελευταία φορά που το διαβιβάζουμε. Για όλους τους σταθμούς τέλοςΚαθένας στον τομέα του και δεν θα επανέλθουμε.» «Άπαντες θα σταματήσουμε, δεν θα επανέλθει το κέντρο», είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούγονται να λένε οι αστυνομικοί από το Κέντρο Επιχειρήσεων προς τους συναδέλφους τους της ΔΙΑΣ.

Γνώριζαν ότι επέβαιναν Ρομά


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τα μηνύματα του πιλότου στο τρίτο πρόσωπο πριν σκοτώσει την Καρολάιν – «Σε παρακαλώ να βρεθούμε»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Απίστευτο! Μητέρα και πρώην δασκάλα θηλάζει τον αρραβωνιαστικό της τρεις φορές την εβδομάδα

Από τους διαλόγους καθίσταται παράλληλα σαφές ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι στο όχημα επέβαιναν Ρομά, από τη φράση «τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι».

Οι αστυνομικοί είναι πλήρως εκτεθειμένοι, καθώς οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται.


Μετά την τραγική κατάληξη της καταδίωξης, με τον Νίκο Σαμπάνη να έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, οι αστυνομικοί διαβιβάζουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων ότι ο οδηγός του οχήματος κινήθηκε εναντίον τους, ξεκαθαρίζουν όμως ότι δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί, όπως υποστηρίχτηκε αρχικά από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι εκκλήσεις τους για άμεση προσέλευση του ΕΚΑΒ, μόλις έγινε σαφές ότι υπάρχει άτομο με τραύμα στον θώρακα.

Υπόμνημα από την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη – «Ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία»

Στο μεταξύ, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο υποστηρίζει η οικογένεια του νεαρού Νίκου Σαμπάνη.

Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 18χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, καθώς έφερε τρεις πύλες εισόδου από βολίδες πυροβόλου όπλου στην οπίσθια πλευρά του θώρακος, εκ των οποίων η μία διαμπερής, σύμφωνα με την από 23/10/2021 κατάθεση του ιατροδικαστή.

Στο υπόμνημα αναφέρεται εξάλλου, ότι οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου και την εκτός κάθε νομιμότητας χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, σκηνοθέτησαν την εκδοχή που θέλει τον νεκρό να είναι ο οδηγός του οχήματος. Τονίζουν ότι όπως θα προκύψει από τη διαδικασία, ο 18χρονος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο όχημα. Επισημαίνεται επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί παραβίασαν ρητή εντολή του Κέντρου να σταματήσουν την καταδίωξη.

Παράλληλα, οι γονείς του 18χρονου προχώρησαν σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά. Το υπόμνημα κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου, Θανάσης Καμπαγιάννης και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση έγινε δεκτή.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ