Στα λευκά όλη η Ελλάδα από την «Ελπίδα» – Θα το στρώσει μέχρι το Σύνταγμα – Έως -13°C αύριο - celebs.gr

Breaking

Στα λευκά όλη η Ελλάδα από την «Ελπίδα» – Θα το στρώσει μέχρι το Σύνταγμα – Έως -13°C αύριο

featured image

Την επέλασή της συνεχίζει η κακοκαιρία «Ελπίς» με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας, μαζί και στην Αθήνα, με τον παγετό και τις πολικές θερμοκρασίες να ξεχωρίζουν. «Το έστρωσε» από νωρίς το Σάββατο σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας όπως και σε Πεντέλη, Υμηττό, Πάρνηθα, Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ χιόνια έπεσαν μέχρι και στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με το meteo.gr, το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έχασε μάνα, πατέρα, σύντροφο μέσα σε 1 χρόνο, τη νάρκωσαν, τη βίασαν κι έμεινε 3 μέρες άπλυτη μετά το βιασμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπουκοταζ στα αναψυκτικα της οικογένειας που εμπλέκεται στον βιασμό

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής 23/01 είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Καλλιάνος: Σχεδόν σίγουρη χιονόστρωση στο Σύνταγμα

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος, προβλέπει πιθανές χιονοκαταιγίδες θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα στην Αττική και είναι σχεδόν σίγουρη η χιονόστρωση στο Σύνταγμα.
Επικαλούμενος τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόγνωσης) για την Αττική από τη Δευτέρα το μεσημέρι – απόγευμα έως την Τρίτη το μεσημέρι – απόγευμα, τονίζει πως οι πιθανότητες χιονόπτωσης είναι οι εξής:

Στην κεντρική και βόρεια Αττική : 99%

Στη νότια Αττική : 90%

Πιθανότητες χιονόστρωσης άνω των 2 εκατοστών:

Από τα βόρεια προάστια και βορειότερα : 99%

Στο κέντρο της Αθήνας : 85%

Στα νότια προάστια : 55-60%

Στο νότιο άκρο της Αττικής (Σούνιο, Λαύριο, κτλ) : 35-40%

Επίσης, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, από το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια, στην Αττική (και όχι μόνο), θα υπάρξουν χιονοκαταιγίδες, δηλαδή πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Κακοκαιρία Ελπίς: Η πρόβλεψη για την Κυριακή


Η θερμοκρασία την Κυριακή θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα πέσει κι άλλο στα κεντρικά και νότια.
Χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου, της Κρήτης και τα δυτικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Το χιόνι θα εμφανιστεί ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.
Οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.
Η θερμοκρασία θα πέσει δραματικά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και συγκεκριμένα θα κυμανθεί:

στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 0 βαθμούς

στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 5

στην Ήπειρο από -12 έως 6 βαθμούς

στη Θεσσαλία από -13 έως 5

στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -11 έως 7

στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6 βαθμούς

στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 3 βαθμούς,

στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου

στην Κρήτη από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ