Θέλει να γίνει αθάνατος: Η «μυστική» έρευνα που χρηματοδοτεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος - celebs.gr

Breaking

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Θέλει να γίνει αθάνατος: Η «μυστική» έρευνα που χρηματοδοτεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος

featured image

Πολλά εκατομμύρια δολλάρια είναι έτοιμος να επενδύσει ο Τζεφ Μπέζος προκειμένουν να διεξαχθεί έρευνα για την αθανασία των ανθρώπων.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος φέρεται να χρηματοδοτεί τη νέα εταιρεία Altos Labs, μια startup βιοτεχνολογίας που στόχο έχει να καταπολεμήσει τη γήρανση. Ανάμεσα στους διακεκριμένους επιστήμονες που την απαρτίζουν και εργάζονται για τον «προγραμματισμό κυτταρικής αναζωογόνησης» και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιάπωνας Shinya Yamanaka.

Τζεφ Μπέζος: Το επόμενο βήμα στην ιατρική


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Βιασμός Γεωργίας – Ανατροπή τελευταίας στιγμής: Νεος μάρτυρας την “ακυρώνει” – «Ήταν μια χαρά μετά το πάρτι»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor – Τα γράφαμε. Οριστικό τέλος απο το ριάλιτι επιβίωσης ο Πηλίδης

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, φέρεται να έκανε επενδύσεις στη νεοϊδρυθείσα εταιρεία Altos Labs. Πρόκειται για μια startup βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στον «προγραμματισμό κυτταρικής αναζωογόνησης για την αποκατάσταση της υγείας και της ανθεκτικότητας των κυττάρων», σύμφωνα με ένα Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε κατά την έναρξή της, τον Ιανουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τους Financial Times του Λονδίνου, με αρχικό κεφάλαιο 3 δις. δολαρίων, η Altos Labs καταφέρνει να λειτουργεί με αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος γύρος χρηματοδότησης για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Η Altos Labs διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο στελεχών που περιλαμβάνει ειδικούς με προϋπηρεσία στην GlaxoSmithKline (εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει κυρίως φαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια), την Genentech (εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που δημιούργησε το πρώτο στοχευμένο αντίσωμα για τον καρκίνο) καθώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.


Παγκόσμια η προσπάθεια του νεοσύστατου ιατρείου

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, η Altos, υπό την επίβλεψη «πεφωτισμένων» επιστημόνων στις αντίστοιχες ομάδες, πρόκειται να ανοίξει δύο εργαστήρια: στην Καλιφόρνια -στην περιοχή Bay- και στο Σαν Ντιέγκο. Θα έχει επίσης εργαστήριο στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας και θα συνεργάζεται με επιστήμονες στην Ιαπωνία. Η επίσημη ανακοίνωση είναι διάσπαρτη με αναφορές σε βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, αλλά εξακολουθεί να είναι αόριστη στις λεπτομέρειες, όπως άλλωστε είθισται να κάνει μια εταιρεία που έχει στόχο της να εξαπατήσει το θάνατο.

Η εταιρεία θα ενταχθεί στις τάξεις της Calico Labs με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, μια άλλη startup με τους ίδιους στόχους, η οποία, σύμφωνα με μια έκθεση του Σεπτεμβρίου από το MIT Technology Review, ομοίως χρηματοδοτείται από έναν άλλον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας: τον Larry Page, έναν εκ των συνιδρυτών της Google.

[/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου