Άγγελος Συρίγος: «Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της – Ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα» - celebs.gr

Breaking

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Άγγελος Συρίγος: «Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της – Ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα»

featured image
Για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τοποθετήθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, περιγράφοντας τους στόχους του Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής αρχικά περιέγραψε τους τρεις στόχους του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας: «Πρώτος στόχος του Πούτιν είναι η Ουκρανία να θεωρηθεί ολόκληρη ως ουδέτερη. Πρόκειται για ένα καθεστώς αφοπλισμού, που επιβάλλεται συνήθως σε χώρες που έχουν χάσει πόλεμο. Είναι η αποστρατιωτικοποίηση για την οποία μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος και σημαίνει αφοπλισμό, δεν θα έχει δηλαδή στρατεύματα.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


Δεύτερος στόχος είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα μπει μέσα σε οποιονδήποτε συνασπισμό, δηλαδή θα έχει ένα καθεστώς σαν της Ελβετίας το οποίο ισχύει από το 1815. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ελβετία έχει στρατό. Τρίτος στόχος, είναι η εκδίωξη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Άγγελος Συρίγος: Η αναφορά στην Ελλάδα με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία

Ωστόσο, αυτό που θέλησε να τονίσει ο Άγγελος Συρίγος είναι πως η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουμε καλά, ότι «δεν θα έρθουν Λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουνε στο Καστελόριζο, εμείς θα πολεμάμε».

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου