«Τρεις τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι είναι αρκετά δύσκολο να συμβούν» - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

«Τρεις τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι είναι αρκετά δύσκολο να συμβούν»

featured image

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τους θανάτους τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, με την υπόθεση να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, και όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Είναι μια πολύ παράξενη ιστορία και για εμάς τους κλινικούς γενετιστές. Δεν είμαι ενήμερος των ιατρικών φακέλων των παιδιών, δεν ξέρω το ιστορικό τους. Ο αιφνίδιος θάνατος είναι συχνός και οφείλεται σε πολλούς λόγους, οι μισοί είναι γενετικοί λόγοι, και οι άλλοι μισοί κάποιο εξωγενές αίτιο. Γενετικοί λόγοι είναι το να υπάρχει αλλαγή σε ένα γονίδιο που συμβαίνει αιφνιδίως σε κάποιο άτομο, ή κληρονομείται. Τρεις φορές τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι, μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να συμβεί», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.


«Εφόσον είναι γενετικό, θα έπρεπε μετά το πρώτο περιστατικό να εξεταστούν το DNA του παιδιού και των δύο γονέων με στόχο να αποκαλύψουμε μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που γίνεται παθολογικό και εξαιτίας του έχουμε τον αιφνίδιο θάνατο. Δεν είναι εύκολο πάντα να βρούμε τη μετάλλαξη, υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται.

Με διαφορετικά παθολογικά αίτια θανάτου στα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να ευθύνεται το ίδιο γονίδιο. Είναι αναγκαίο να σκαναριστεί όλο το γονιδίωμα, αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται σε αιφνίδιους θανάτους, δεν είναι ακόμα όλα γνωστά στους γενετιστές. Πρέπει να ολοκληρωθεί και η μελέτη των μη γενετικών αιτιών, και να μπουν όλα τα δεδομένα μαζί ώστε να βγει μια γνωμάτευση που θα εξηγήσει το γεγονός», πρόσθεσε. [/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου