Εισαγγελία Πατρών στο Ανθρωποκτονιών – “Μη είστε απρόσεκτοι. Δεν είναι η υπόθεση της Καρολαϊν” - celebs.gr

Breaking

Εισαγγελία Πατρών στο Ανθρωποκτονιών – “Μη είστε απρόσεκτοι. Δεν είναι η υπόθεση της Καρολαϊν”

featured image

Σε υψηλά εισαγγελικά κλιμάκια δεν κρύβεται ο προβληματισμός, που συνοδεύεται και από μια υπόμνηση προς το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής: «Δεν πρέπει να ξεχνάτε τους χειρισμούς σας, πόσο απρόσεκτοι ήταν στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν. Να είστε, λοιπόν, πιο προσεκτικοί. Επικεντρωθείτε στο έργο σας, χωρίς διαρροές και υπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων…».

Το «μπλόκο» στην ακατάσχετη φιλολογία που επιχειρήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές φαίνεται ότι απέδωσε, γιατί το τελευταίο τριήμερο «μαζεύτηκαν» όσοι «επένδυσαν» στην εκμετάλλευση της πολύκροτης υπόθεσης για ίδιο επικοινωνιακό όφελος.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Στην ίδια καθοριστική τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα Ανθρωποκτονιών δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης, σε σχέση με την «κατεύθυνση» των ερευνών.


Κυρίως, οι εισαγγελικές αρχές θεώρησαν «αχώνευτη» τη διαρροή ότι στον παρόντα χρόνο τίθεται ζήτημα εκταφής των τριών κοριτσιών. «Είναι εντελώς ανυπόστατη και φαιδρή κάθε τέτοια εκδοχή, από την ώρα που δεν έχουμε απτά αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας», είναι η επισήμανση αρμόδιας εισαγγελικής πηγής προς την «ΠτΔ» με την παρότρυνση να γίνει σεβαστό ότι δεν ενδείκνυται η περίσταση για επιπόλαιες ή και αποπροσανατολιστικές προσεγγίσεις, αντί επίδειξης της αναγκαίας υπευθυνότητας…

Πιθανός ερχομός κλιμακίου

Εξετάζεται ως ένα ενδεχόμενο η «κάθοδος» κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα για την διερεύνηση των συνθηκών –που παραμένουν μυστηριώδεις μέχρι στιγμής– κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα τρία αγγελούδια της οικογένειας Δασκαλάκη. Θεωρητικά, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει το εν λόγω τμήμα στις ντόπιες υπηρεσίες Ασφαλείας ο,τιδήποτε σχετίζεται με τους ανεξήγητους θανάτους και είναι προς διερεύνηση.

Ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων και πολύ περισσότερο ότι πρόκειται για πολυπλόκαμη και σπάνια στα αστυνομικά χρονικά υπόθεση, συνηθίζεται μια μεγάλη υπηρεσία (όπως εν προκειμένω θεωρείται το τμήμα Ανθρωποκτονιών) να στέλνει δικό της κλιμάκιο για επιτόπιες έρευνες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγείτο από ανώτερο αξιωματικό, θα εκτιμηθεί από τις εξελίξεις αν τελικά κριθεί αναγκαίος ο ερχομός του κλιμακίου, που βέβαια θεωρείται αρκετά πιθανός… [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ