Ανατροπή με τη δήλωση Μητσοτάκη για το επίδομα βενζίνης στα 180 λίτρα! Θα καλυφθεί μόνο ένα μέρος της αύξησης - celebs.gr

Breaking

Ανατροπή με τη δήλωση Μητσοτάκη για το επίδομα βενζίνης στα 180 λίτρα! Θα καλυφθεί μόνο ένα μέρος της αύξησης

featured image

Με τρία δωρεάν γεμίσματα σε όσους έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ… ξεμπέρδεψε η κυβέρνηση και αφήνει την τιμή της βενζίνης στα ύψη

Σύγχυση προκάλεσε στους πολίτες η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κουπόνι επιδότησης στη βενζίνη και τα λίτρα που θα καλύψει, κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων των μέτρων στήριξης για την ακρίβεια που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Παρακολουθώντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, οι πολίτες έμειναν με την εντύπωση ότι τους επόμενους τρεις μήνες η κυβέρνηση θα καλύπτει την κατανάλωση 180 λίτρων βενζίνης: «Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ωστόσο η δήλωσή του ήταν… παραπλανητική!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που διευκρινίζουν την δήλωση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση δεν θα δώσει χρήματα για να καλύψει 180 λίτρα βενζίνης για την μετακίνηση των πολιτών το επόμενο τρίμηνο, αλλά για να καλύψει μέρος της αύξησης σε αυτή την ποσότητα καυσίμων.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Ίσως η αρχή του τέλους… Κρίμα»: Η αινιγματική ανάρτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την υπόθεση της Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Θρίλερ στην Πάτρα – «Το δικό σου πέθανε πουτάν@ ενώ το δικό μου ζει”

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης για τους επόμενους τρεις μήνες ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα αφορούν 3,2 εκατομμύρια πολίτες. Την επιδότηση θα δικαιούνται νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Οι ρυθμίσεις θα αφορούν:

  • μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα,
  • επιδότηση των  λογαριασμών ρεύματος,
  • έκτακτο επίδομα σε χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • στήριξη των οικογενειών με παιδιά

Στην περίπτωση των καυσίμων (αμόλυβδη βενζίνη) το κουπόνι θα ισοδυναμεί με 360 ευρώ ανά δικαιούχο οχήματος. Ουσιαστικά για τα οχήματα που έχουν για παράδειγμα ρεζερβουάρ 50 λίτρων, η επιδότηση θα αφορά τρία δωρεάν γεμίσματα.

Αναφορικά με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα να ανακοινωθεί αύξηση της επιδότησης των οικιακών καταναλωτών, η οποία θα είναι κλιμακωτή μέχρι τις 300 kWh και θα αφορά μόνο τα τιμολόγια για την πρώτη κατοικία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό θα κυμαίνεται γύρω στα 55 ευρώ, στο συνολικό ποσό του λογαριασμού του Απριλίου. Τους επόμενους μήνες, οι πολίτες θα δουν και πάλι τους λογαριασμούς τους να εκτοξεύονται.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα