«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό» - celebs.gr

Breaking

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό»

featured image


«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό», ισχυρίστηκε στις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα που κατηγορείται οτι παραμονή Πρωτοχρονιάς σκότωσε το βρέφος της πετώντας το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, στη Βέροια.

Η 29χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως «η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι.

Την είχα στα πόδια μου, αφαιρέθηκα στο κινητό που κρατούσα στα χέρια μου και έπεσε στο νερό. Δε μπορούσα να πέσω στο νερό για να την βγάλω από μέσα. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν είχω κάνει. Την αγαπούσα πολύ την κόρη μου», είπε, ενώ υποστήριξε πως πήγε με την κόρη της στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει. Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει και αύριο το πρωί που θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας. Σημειώνεται ότι αύριο το βρέφος θα είχε γενέθλια και θα γίνονταν ενός έτους.

Στο μεταξύ ο αδελφός της ανέφερε πως «αγαπούσε πολύ το παιδί της, κοιμόταν μαζί. Δε ξέρω τι την οδήγησε σε αυτήν την πράξη». Όπως υποστηρίζει ο αδελφός της κατηγορουμένης, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, στο σπίτι που έμενε η 29χρονη με το μωρό, τη μητέρα και τον παππού της, το επισκεπτόταν κοινωνική λειτουργός, ωστόσο το τελευταίο διάστημα σταμάτησε τις επισκέψεις. «Δεν είχε έρθει από τον Αύγουστο, συνολικά έχουν έρθει δύο – τρεις φορές στο σπίτι. Η αδελφή μου έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή αλλά την είχε κόψει το τελευταίο διάστημα. Φαινόταν καλά και αγαπούσε το παιδί», αναφέρει.Ο αδελφός της αδυνατεί να καταλάβει τι οδήγησε την γυναίκα στην αποτρόπαια πράξη, ενώ, όπως λέει, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφυγε με το βρέφος από το σπίτι, δεν είπε στην οικογένειά της που θα πήγαινε. «Όταν γύρισε χωρίς το παιδί, ο παππούς πήρε αμέσως την αστυνομία. Μας έλεγε ότι εκεί που είναι το μωρό, είναι καλά και εμείς νομίζαμε ότι βρίσκονταν στον πατέρα του», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή του είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε Ψυχιατρική Κλινική, ενώ η τελευταία φορά ήταν όταν ήταν έγκυος. Η 29χρονη αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί στον ανακριτή και, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης με την οικογένειά της, προκειμένου να ζητήσει ρούχα και προσωπικά της αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ετοιμαζόταν να κάνει αύριο τα γενέθλια του βρέφους και η 29χρονη είχε ψωνίσει δώρα και ρούχα για το παιδί. Η κατηγορούμενη που παραμένει υπό κράτηση, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Τρίτης με την οικογένειά της, ρωτούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μητέρα της: “Που είναι το παιδάκι μου; Που είναι το παιδάκι μου;” και έδειχνε να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

Η οικογένεια χρειάζεται ψυχολικη στήριξη

Όπως ανέφερε στο protothema, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Κεισίδης, οι κάτοικοι του χωριού γνώριζαν ότι η 29χρονη αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ωστόσο είχαν αναλάβει οι ειδικοί, επισκεπτόταν ψυχολόγους κα έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να πιστεύουν πως το αντιμετώπιζε κατάλληλα.

Επιπλέον, τόνισε πως μετά τη γέννηση του παιδιού, ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. “Είχε πάνω από δέκα φορές σε Ψυχιατρική Κλινική. Αυτό που ζητάμε τώρα είναι να αναλάβουν ειδικοί τη ψυχολογική στήριξη της οικογένειας, η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση μετά τον θάνατο του παιδιού”, επισημαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...