Μυστήριο τροχαίο στη Χαλκιδική – Το ΙΧ πήγαινε με 200 χλμ/ώρα. Χάθηκε ο συνοδηγός - celebs.gr

Breaking

Μυστήριο τροχαίο στη Χαλκιδική – Το ΙΧ πήγαινε με 200 χλμ/ώρα. Χάθηκε ο συνοδηγός

featured image


Σοκάρει η εξαφάνιση τραυματισμένου οδηγού. Σενάριο ταινίας θρίλερ θυμίζει η εξαφάνιση στη Χαλκιδίκη, ενός έμπειρου οδηγού και εμπόρου αυτοκινήτων.

Ο Μπάμπης Μουραλασβίλι 41 χρόνων, βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στην είσοδο του χωριού Πολύχρονο Κασσάνδρας.

Ήταν νύχτα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2022 όταν οι διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν στον τόπο όπου είχε ανατραπεί το αυτοκίνητό του. Η σκηνή που αντίκρισαν θα τους μείνει αξέχαστη. Ένας άνδρας ματωμένος και σε πλήρη σύγχυση κρατώντας ένα κατσαβίδι, τους κοίταζε χωρίς να τους βλέπει…

Τους ρώτησε τι ψάχνουν με το φακό στα παλιοσίδερα και όταν του απάντησαν, «τον οδηγό μήπως θέλει βοήθεια», εκείνος τους είπε: «Δε βρίσκεται εδώ, έφυγε. Ψάξτε για τον συνοδηγό…».

Μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι συνοδηγός δεν υπήρχε, ο τραυματισμένος οδηγός είχε χαθεί από προσώπου γης και από τότε παραμένει άφαντος.

Ο άτυχος ομογενής επέστρεφε από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου είχε επισκεφτεί έναν φίλο του. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ πήρε το δρόμο για Θεσσαλονίκη αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανατροπή του αυτοκινήτου του.

«Ψάχναμε για συνοδηγό και εκείνος χάθηκε…»

Κάτοικος από το χωριό Πευκοχώρι είπε στο «Τούνελ»: «Πληροφορηθήκαμε για το ατύχημα λίγο αργότερα όταν είδαμε στο δρόμο πολλά αυτοκίνητα και πήγαμε κι εμείς να δούμε τι είχε συμβεί. Ήταν ένα αυτοκίνητο αρκετά ταλαιπωρημένο. Έλειπε ο οδηγός και ψάχναμε να τον βρούμε. Μάθαμε πως κάποιος που περνούσε από εκεί, τον είδε και τον ρώτησε αν ήταν καλά. Απάντησε πως ο συνοδηγός είχε χτυπήσει».

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως στο αμάξι δεν υπήρχε συνοδηγός και ο αγνοούμενος βρισκόταν σε σύγχυση από το μετατραυματικό σοκ.

«Ήρθε η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο για να ψάξουν τον οδηγό. Έψαξαν σε όλη την περιοχή και για πολλές ώρες, χωρίς όμως να βρουν κάτι. Οι οδηγοί που σταμάτησαν στον τόπο τον είδαν αλλά επειδή έψαχναν να βρουν τον συνοδηγό, όπως είχε πει, αυτός εξαφανίστηκε».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χανιώτη, Ιωάννης Λεμονής ανέφερε πως κανένας κάτοικος ή καταστηματάρχης δεν τον είδε μετά το ατύχημα.

«Βρέθηκε το αυτοκίνητο, ο οδηγός όμως όχι. Κάτι ειπώθηκε ότι μπορεί να τον είδαν, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Οι πληροφορίες σταματούν εκεί. Δεν υπάρχει τέτοια άλλη μαρτυρία και εξάλλου το χωριό είναι μικρό. Αν ζητούσε βοήθεια από κάποιον, το σίγουρο είναι πως θα φωνάζαμε τον γιατρό. Η περιοχή έχει αρκετά ταξί, έχω μιλήσει με τους οδηγούς, κανείς όμως δεν τον είδε και εκείνη την ώρα δεν είχε ούτε ΚΤΕΛ», κατέληξε.

Μάρτυρας περιγράφει τη σοκαριστική εικόνα που είδε…

Το «Τούνελ» εντόπισε τον άνθρωπο που βρέθηκε στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος και ήταν ο τελευταίος που είδε τον Μπάμπη πριν εξαφανιστεί.

Ο Παναγιώτης Ντολκέρας επέστρεφε από Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου όταν ξαφνικά στο δρόμο με κατεύθυνση προς Πολύχρονο τον προσπέρασε με ταχύτητα το αυτοκίνητο του αγνοούμενου.

«Έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από μένα, ίσως με 200. Με εντυπωσίασε και είπα αυτός θα σκοτωθεί. Στις στροφές που είχε ο δρόμος μπροστά έβλεπα τζάμια, θραύσματα και σταμάτησα μήπως έγινε κάτι κακό να βοηθήσω», είπε ο μάρτυρας μιλώντας στην εκπομπή.

Το αυτοκίνητο είχε ανέβει στους πρόποδες του βουνού, είχε προσκρούσει στα κιγκλιδώματα στην άλλη πλευρά του δρόμου και είχε αναποδογυρίσει.

«Είδα ξαφνικά έναν άνδρα. Φορούσε μία μπλούζα άσπρη με μαύρα οριζόντια σήματα και μου είπε να μην ψάχνω άδικα γιατί ο οδηγός έχει φύγει στο χωριό. Όταν ρώτησα πώς το ξέρει, άρχισε να πηγαίνει προς τα πίσω σε κατάσταση σοκ».

Λίγα λεπτά μετά στο σημείο του σφοδρού ατυχήματος μαζεύτηκε κι άλλος κόσμος και ο Μπάμπης εμφανίστηκε πάλι, λέγοντας ξανά στον κύριο Ντολκέρα ότι κακώς ψάχνει.

«Κρατούσε και ένα κατσαβίδι. Κατάλαβα ότι ήταν ο ίδιος όταν ήρθε η Αστυνομία και βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο το διαβατήριό του. Τον αναγνώρισα από τη φωτογραφία. Ψάξαμε στις καλαμιές μήπως ήταν εκεί, αλλά είχε χαθεί».

«Χάθηκε από μπροστά μας τραυματισμένος…»

Ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας από το φρικτό τροχαίο που είχε ο Μπάμπης Μουραλασβίλι, πριν εξαφανιστεί μίλησε στο «Τούνελ».

Η Ιωάννα Καταβέλη βρισκόταν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο του και όπως ανέφερε τον είδε να αποχωρεί πεζός και γεμάτος αίματα από το σημείο του ατυχήματος.

«Πίσω μας ήταν ακόμα ένα ζευγάρι και σταματήσαμε. Πήγαμε με φακό να δούμε τι γίνεται», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Του λέω “αχ εσείς ήσασταν μέσα στο αυτοκίνητο” και μου απάντησε αρνητικά λέγοντας πως μόλις τελείωσε από δουλειά».

Οι μάρτυρες κάλεσαν την αστυνομία αλλά ο οδηγός είχε εξαφανιστεί.

«Όταν άνοιξαν τη τσάντα του, είδαμε την ταυτότητά του και τον αναγνώρισα.

Έλεγα, πόσο μακριά να πάει έτσι τραυματισμένος; Ψάχναμε όλοι μετά, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα στη γύρω περιοχή.»

«Πριν τρώγαμε μαζί»

Λίγο πριν το τραγικό συμβάν, ο αγνοούμενος κάλεσε τον φίλο του στη Χαλκιδική για να συναντηθούν.

«Ήταν ξαφνικό, δεν το περίμενα. Κάτσαμε περίπου δύο ώρες μαζί για να φάμε. Ήταν σούρουπο, γύρω στις επτά. Μου μιλούσε πολύ για το Άγιο Όρος. Το είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν και του άρεσε πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αποστόλης Κούτσικας.



Ο φίλος του μίλησε και για τα παιδικά τους χρόνια που ήταν αχώριστοι.

«Ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι σαν παιδιά, μαζί μεγαλώσαμε, μαζί δουλεύαμε, κάναμε γενικά πολύ παρέα σαν φίλοι. Μετά χαθήκαμε κάπως γιατί εκείνος έφυγε στο εξωτερικό για δουλειά, αλλά κρατήσαμε επαφή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο κύριος Κούτσικας μίλησε για τα όσα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν, αλλά και μετά το μοιραίο συμβάν.

«Φεύγοντας, ξεκίνησε το αμάξι με πολύ γρήγορη ταχύτητα και ανησύχησα. Τον κάλεσα στη συνέχεια, αλλά το κινητό του ήταν κλειστό. Την επόμενη ημέρα τον πήρα πάρα πολλές φορές τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και η αδελφή του με ενημέρωσε για το τροχαίο και την εξαφάνισή του».

Ο Μπάμπης είχε χτυπήσει όταν ήταν μικρός στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να έχει κάποια κενά μνήμης και οι οικείοι του φοβούνται μήπως υπέστη κάποιο μετατραυματικό σοκ και βρίσκεται σε σύγχυση.

«Εγώ πιστεύω ότι αν βρήκε τρόπο να φύγει, θα είναι στο Άγιο Όρος. Επειδή εκείνη την ώρα πέρναγε ένα μηχανάκι, πιθανόν να φοβήθηκε ότι τον χτύπησε και τον σκότωσε και γι’ αυτό να τράπηκε σε φυγή. Ίσως να είναι κάπου και να κρύβεται, γιατί από την έρευνα της αστυνομίας στα νοσοκομεία, δε βρέθηκε κάτι», πρόσθεσε ο φίλος του.

Δεν βρέθηκε στα νοσοκομεία…

Ο Αποστόλης Κούτσικας μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» από το σημείο όπου έγινε το απίστευτο τροχαίο.

«Εγώ το έμαθα την άλλη μέρα το απόγευμα. Με πήρε η αδελφή του τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι βρήκαν μόνο το αυτοκίνητο κι αυτός ήταν άφαντος.

«Από την Τροχαία μας ενημέρωσαν για μαρτυρίες που αναφέρουν πως είδαν τον αγνοούμενο να περπατάει σοκαρισμένος μες στη νύχτα και κάποιοι του μιλούσαν κιόλας».

Έρευνες έγιναν από την αστυνομία, την πυροσβεστική, αλλά κι από εθελοντές για δύο ημέρες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ίχνος του οδηγού. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν χρήματα και όλα του τα προσωπικά αντικείμενα.

«Τον μετέφερα στο Άγιο Όρος»

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με μάρτυρα που μένει και εργάζεται στο Άγιο Όρος, ο οποίος ισχυρίζεται πως είδε τον αγνοούμενο μετά την εξαφάνισή του.

«Τον συνάντησα εδώ στο Άγιο Όρος και τον μετέφερα με το αυτοκίνητο λίγο πριν τη Δάφνη μεταξύ της Μονής Ξηροποτάμου και της Μονής Σιμωνόπετρας. Τον ήξερα από παλιά, είχαμε συναντηθεί στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου αφού δούλευε εκεί, όπως και εγώ. Προσπάθησα να του ανοίξω κουβέντα, αλλά ήταν περίεργος και λέω “άστον θα έχει τα θέματά του”. Είχε μαζί του ένα μικρό σάκο. Τον άφησα στη Δάφνη και έφυγα πίσω στις Καρυές. Δεν τον ξαναείδα από τότε». Αναφερόμενος στην περίοδο που τον συνάντησε, είπε:

«Πάει σίγουρα πολύς καιρός. Δεν θυμάμαι ακριβώς, χειμώνας ήταν και σίγουρα πριν τις 3 Δεκεμβρίου γιατί τότε έφυγα από το Άγιο Όρος για λίγο καιρό. Δεν ήξερα ότι είχε τρακάρει άσχημα και μετά χάθηκε».

 

Ο Μπάμπης έμενε για χρόνια με την οικογένειά του στον Προβατά Σερρών. Οι γονείς και τα αδέλφια του μετοίκησαν στη Γεωργία και μέσω του «Τούνελ» απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι απέγινε, να τους ενημερώσει.

«Να δώσω την καρδιά μου αρκεί να είναι ζωντανός…»

Η αδελφή και η μάνα του αγνοούμενου άνδρα απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» σε μία προσπάθεια να μάθουν τι έχει συμβεί στον άνθρωπό τους. Από τη Γεωργία όπου βρίσκονται, μίλησαν σε δημοσιογράφο της εκπομπής.

«Όλη η οικογένεια είμαστε κομμάτια, η μητέρα μου δεν ξέρει τι να σκεφτεί, ο πατέρας μου και ο αδελφός μου τα ίδια και όσο περνούν οι μέρες, σίγουρα σκεφτόμαστε τα χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδελφή του Μαρία.

Η ίδια τον περιγράφει ως ένα καλόκαρδο νέο, που θα έδινε ακόμα και την καρδιά του για τον οποιονδήποτε, γιατί πονούσε για τους πάντες. Πιστεύει πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο να έχει βρει καταφύγιο στο Άγιο Όρος.

«Μιλούσε πάρα πολύ συχνά για το Άγιο Όρος, ότι ήθελε να πάει εκεί. Το επισκεπτόταν συχνά και είχε μείνει και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο φίλος του που τον είδε τελευταίος, μας είπε πως στην κουβέντα που είχαν, επέμενε πολύ πως ήθελε να πάει εκεί. Έγινε έρευνα και από εμάς και από την τροχαία Χαλκιδικής, χωρίς αποτέλεσμα. Μόνο, ότι ένας γνωστός του μας είπε ότι τον είδε εκεί. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει μπει παράνομα. Ίσως να βρίσκεται σε σύγχυση και μετά το τροχαίο να ήθελε να μείνει για λίγο μόνος του».

Η Μαρία έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την αστυνομία ή το «Τούνελ» για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην αγωνία τους.

Η μητέρα του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής.

«Να είσαι μακριά και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα… Μόνο που δεν έχω τρελαθεί ακόμα, περνώντας κάτι τέτοιο σαν μητέρα. Να μεγαλώσεις ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 41 χρόνων και μετά να μην ξέρεις που έχει εξαφανιστεί… Παρακαλώ τον Θεό να μη βρεθεί άλλη μάνα στη θέση μου και την Παναγία να μάθω που είναι ο γιος μου. Ελπίζω να μη με αφήσουν να τον χάσω… Τώρα εγώ δε ζω. Ακόμα και την καρδιά μου να δώσω, αρκεί να είναι αυτός ζωντανός…»

Ο Μπάμπης Μουραλασβίλι έχει ύψος 1.70, γαλαζοπράσινα μάτια και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι μια κρεατοελιά κάτω από το αριστερό μάτι και μια ουλή στο πίσω αριστερό μέρος του κεφαλιού από παλαιότερο χτύπημα.

Όταν χάθηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, ίδιου χρώματος αθλητικό φούτερ και λευκή μπλούζα.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

 





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...