Τραγωδία στα Τέμπη – Παραιτήθηκε ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής - celebs.gr

Breaking

Τραγωδία στα Τέμπη – Παραιτήθηκε ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής

featured image


Ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη, ως αρμόδιος υπουργός και υπέβαλε την παραίτησή του από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τραγικό και να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε δακρυσμένος στον τόπο του δυστυχήματος, εμφανώς καταρρακωμένος από το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Οταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος. Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...