Άδωνις Γεωργιάδης για τραγωδία στα Τέμπη: «Ψέμα ότι ο σταθμάρχης μπήκε με κομματικό ρουσφέτι» - celebs.gr

Breaking

Άδωνις Γεωργιάδης για τραγωδία στα Τέμπη: «Ψέμα ότι ο σταθμάρχης μπήκε με κομματικό ρουσφέτι»

featured image


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ακούστηκε και προκάλεσε την κοινή γνώμη, ότι ο σταθμάρχης αυτός ήταν ρουσφέτι κάποιου βουλευτού, είναι τελείως ψέμα».

Διαψεύδει ο Άδωνις Γεωργιάδης τις καταγγελίες πως ο σταθμάρχης Λάρισας τοποθετήθηκε με κομματικό ρουσφέτι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ακούστηκε και προκάλεσε την κοινή γνώμη, ότι ο σταθμάρχης αυτός ήταν ρουσφέτι κάποιου βουλευτού, είναι τελείως ψέμα». Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει κάνει την έρευνα για το αν υπήρξε πολιτικός δάκτυλος στην τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να τη δει.

«Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση δυο και το σύστημα αυτόματα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, τους πήρε και εφόσον περάσαν αυτοί οι δύο από την αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκριναν κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση. Δεν χρειαζόταν να βάλει κάποιος ρουσφέτι γιατί το σύστημα τους ‘’ρουφάει’’ αυτόματα, εφόσον είναι μόνο δύο. Ρουσφέτι έπρεπε να βάλει εφόσον ήταν 18 οι θέσεις και 50 οι αιτήσεις».



Ο υπουργός ανέφερε ότι τόσο ο σταθμάρχης Λάρισας, ο δεύτερος που συμμετείχε στην κινητικότητα αλλά και οι άλλοι 16 που προσελήφθησαν με μπλοκάκι, πέρασαν 7μηνη εκπαίδευση, πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και πήραν τη διεθνή πιστοποίηση που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σχετικά με την τοποθέτηση του 59χρονου στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αρχικά ήταν στην Καλαμπάκα σε σταθμό με πολύ μικρή κίνηση και πως στη Λάρισα «τον έχει βάλει με την υπογραφή του προφανώς ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε: «Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρελαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή».

Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες, είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν αδιαφορήσαμε ως κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα σκιστούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι δέσμευση, είναι λόγος τιμής, υπογράμμισε.

Τέλος, είπε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον πόνο να γεμίσει την κοινωνία δηλητήριο. Είναι η ώρα να αφήσουμε τον καθένα να απειλεί; Πατάνε πάνω στην πόνο και την απώλεια για να πετάξουν δηλητήριο».

Πηγή: ΣΚΑΙ





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...