Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου: Κατήγγειλα τον Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη το 2020 - celebs.gr

Breaking

Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου: Κατήγγειλα τον Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη το 2020

featured image


Στην πρώτη της ανάρτηση μετά την καταγγελία κακοποίησης εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησε η Ελένη Χρονοπούλου.

Η Ελένη Χρονοπούλου σπάει την επί τριετία σιωπή της και εξηγεί τα γεγονότα.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2020 για βιασμό και σωματική βλάβη. Μάλιστα, σημειώνει πως «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη ημέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.), και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης».

Επισημαίνει δε πως «η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας», ενώ πετά «καρφιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

Τέλος, η Ελένη Χρονοπούλου υπογραμμίζει ότι «δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτήν τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση», για να καταλήξει: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.



Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.

Δείτε την πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Σύμφωνα με το Mega, το θύμα της κακοποίησης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε μεταβεί τραυματισμένη σε φαρμακείο προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες μετά την κακοποίηση. Εκεί, την προέτρεψαν να σπεύσει σε ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία κατέγραψε την κακοποίηση.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...