Ασυνείδητος σκότωσε σκύλο και δεν έχει 30.000 ευρώ να πληρώσει το πρόστιμο - celebs.gr

Breaking

Ασυνείδητος σκότωσε σκύλο και δεν έχει 30.000 ευρώ να πληρώσει το πρόστιμο

featured image


Ο αδέσποτος σκύλος έπεσε νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Ο δράστης που εντοπίστηκε καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ για το έγκλημα που διέπραξε…

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ο κτηνοτρόφος. Ο αδέσποτος σκύλος έπεσε νεκρός από τα χτυπήματά του, με σιδηρολοστό και ο δράστης εντοπίστηκε μετά από έρευνες αστυνομικών. Του επιβλήθηκε βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν μπορεί να το πληρώσει. Όπως υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, βρισκόταν σε άμυνα και φοβήθηκε για τα ανήλικα παιδιά του, που ήταν μπροστά. Αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ βρίσκεται ένας κάτοικος χωριού του Δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη καθώς το περασμένο καλοκαίρι χτύπησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στο κοτέτσι του, όταν όπως είπε, το ζώο του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άντρας ισχυρίστηκε ότι το ζώο επιχείρησε για πολλοστή φορά να εισβάλει στο κοτέτσι για να φάει τις κότες του και όταν επιχείρησε να το διώξει, το σκυλί έδειξε επιθετικότητα και για αυτό άρπαξε έναν σιδηρολοστό με τον οποίο κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο τετράποδο.



Μάλιστα επισήμανε ότι στο σημείο βρισκόταν με τα δύο του ανήλικα παιδιά και φοβήθηκε από την επιθετική αντίδραση του ζώου, γεγονός που τον οδήγησε στο να σκοτώσει τον σκύλο. Ο μεταβατικός δήμαρχος Λαγκαδά και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τζανής, τόνισε ότι ο άνδρας προέβη στη συγκεκριμένη πράξη «καθαρά για να αμυνθεί», ενώ η εθελόντρια της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι» Εύη Καλαϊτζίδου είπε πως «μπορούσε να πετάξει ένα ξεροκόμματο για να το ταΐσει, το ζώο πεινούσε».

Ο κατηγορούμενος για τη θανάτωση σκύλου κάτοικος Λαγκαδά καλείται να πληρώσει το παραπάνω ποσό, χωρίς όμως, όπως λέει, να έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Εκτός του προστίμου στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα κληθεί να απολογηθεί στη δικαιοσύνη,

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στον δήμο Λαγκαδά είναι μεγάλο, αφού υπολογίζονται σε 5.000 περίπου.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...