Ο Τσίπρας εξήγγειλε την ψήφιση γάμου ομοφυλοφίλων μετά τις εκλογές: «Με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας» (vid) - celebs.gr

Breaking

Ο Τσίπρας εξήγγειλε την ψήφιση γάμου ομοφυλοφίλων μετά τις εκλογές: «Με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας» (vid)

featured image


«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Και μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την εξαγγελία αυτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του που προβλήθηκε με βίντεο, σε εκδήλωση που διοργανώνουν από το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, το τμήμα Δικαιωμάτων και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, «ίσως στην πιο δύσκολη συγκυρία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τα ζητήματα του φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού δεν ήταν ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα στη δημόσια συζήτηση. Κυρίαρχο ήταν το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας».

Σημείωσε ότι «δεν τα θέσαμε σε δεύτερη μοίρα, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε τότε, για να μεταθέσουμε στις καλένδες τη διευθέτηση ζητημάτων που δυστυχώς θα έπρεπε να έχουν λυθεί πολύ νωρίτερα».

«Δεν κινηθήκαμε στη λογική της μετάθεσης ή στη λογική να τα έχουμε καλά με όλους, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση» είπε, δηλαδή «λίγο ή περισσότερο ‘pink washing’, για να μη χάνει και την επαφή με τα ακροατήρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και κατά τα άλλα όμως να μην παίρνει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για να μην ενοχλεί και το συντηρητικό κοινό που την ψηφίζει» είπε.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως «όταν φέραμε στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποδείξαμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να παίρνει νομοθετικές πρωτοβουλίες σε θέματα που θεωρούνται ταμπού, αρκεί αυτές να βρίσκονται στο πλαίσιο των αξιών της»
«Θέλω λοιπόν σήμερα να σας διαβεβαιώσω, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση» και «μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ήρθε επιτέλους η ώρα.

Γάμος για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου και δικαίωμα τεκνοθεσίας

Το ζήτημα των διεκδικήσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος είναι ζήτημα αξιών και ουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες και μάρτυρες.

Αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και αγώνας.

Αγάπη για τους ανθρώπους και αγώνας για το δίκιο.

Και σχέδιο για μια ριζική και αποφασιστική πολιτική, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να εφαρμόσει.

Μια πολιτική που θα φέρει τη Δικαιοσύνη παντού.

Σε ό,τι αφορά τον κατά τα άλλα φιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη, για τις κρίσιμες διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος δεν είναι ακόμη η ώρα.

Τέσσερα χρόνια κυβερνάει αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα.

Ούτε για το γάμο, ούτε φυσικά για την τεκνοθεσία.

Θέλω λοιπόν, σήμερα να σας διαβεβαιώσω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα!

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Και μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας.»





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...