Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη - Δεν φαντάζεστε τον λόγο! - celebs.gr

Breaking

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη - Δεν φαντάζεστε τον λόγο!

featured image


Φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο έδειχναν κόκκινο νερό να ρέει στα ποτάμια και τις λιμενικές περιοχές της πόλης Νάγκο, έναν προορισμό περισσότερο γνωστό για τα σμαραγδένια νερά και τις αμμώδεις παραλίες του.

Οι επισκέπτες της παραθαλάσσιας πόλης Νάγκο, στο νησί Οκινάουα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία σοκαρίστηκαν την Τρίτη (27/6) όταν είδαν τα νερά να έχουν γίνει κόκκινα!

Φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο έδειχναν κόκκινο νερό να ρέει στα ποτάμια και τις λιμενικές περιοχές της πόλης Νάγκο, έναν προορισμό περισσότερο γνωστό για τα σμαραγδένια νερά και τις αμμώδεις παραλίες του.Λίγες ώρες μετά ο λόγος που έγιναν κόκκινα τα νερά αποκαλύφθηκε: υπήρξε διαρροή σε ένα από τα εργοστάσια τοπικής ζυθοποιείας. «Πιστεύουμε ότι προκλήθηκε από τη διαρροή προπυλενογλυκόλης, ένα πρόσθετο τροφίμων που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς εφαρμογής του νόμου περί υγιεινής τροφίμων, και χρησιμοποιείται για λόγους ψύξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Orion Breweries.

Η εταιρεία κάλεσε τον κόσμο να μην ανησυχεί καθώς η ουσία που διέρρευσε δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο ή τη θαλάσσια ζωή. Η προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται συνήθως στις βιομηχανίες τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την κατατάσσει ως «γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλή» για χρήση στα τρόφιμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...