Το 76% των γυναικών ελκύεται, αναπάντεχα, από αυτό τον τύπο άντρα - celebs.gr

Breaking

Το 76% των γυναικών ελκύεται, αναπάντεχα, από αυτό τον τύπο άντρα

featured image

Μια φορά κι έναν καιρό, ο μάτσο άντρας εθεωρείτο ακαταμάχητος για τις περισσότερες γυναίκες. Όμως αυτό το πρότυπο είναι πλέον ξεπερασμένο, όπως επιβεβαιώνει μια έρευνα για τον πιο γοητευτικό τύπο του. Όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, το 76% των γυναικών ελκύεται περισσότερο από έναν άντρα με έντονα αναπτυγμένη τη γυναικεία πλευρά του εαυτού του.

Για την ακρίβεια, ενώ τα «αγοροκόριτσα» γοητεύονται από τους μάτσο τύπους, οι γυναίκες που χαρακτηρίζονται από τη στεροτυπικά εννοούμενη θηλυκότητα δυσκολεύονται περισσότερο να αντισταθούν σε άντρες τρυφερούς και ρομαντικούς – δηλαδή με χαρακτηριστικά που, παραδοσιακά, έχουν συνδεθεί με το γυναικείο φύλο.

Για την ακρίβεια, ενώ τα «αγοροκόριτσα» γοητεύονται από τους μάτσο τύπους, οι γυναίκες που χαρακτηρίζονται από τη στεροτυπικά εννοούμενη θηλυκότητα δυσκολεύονται περισσότερο να αντισταθούν σε άντρες τρυφερούς και ρομαντικούς

Μάλιστα συμβαίνει και το αντίστροφο: οι άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως πιο «αρρενωποί» ελκύονται από τα «αγοροκόριτσα», ενώ εκείνοι που απολαμβάνουν, για παράδειγμα, απενοχοποιημένα μια ρομαντική κομεντί, βρίσκουν το ταίρι τους σε γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες προτιμήσεις.

Επομένως, η επικεφαλής της έρευνας Dr. Wiebke Neberich πιστεύει ότι, όταν τουλάχιστον μιλάμε για ερωτικές σχέσεις, τα ομώνυμα έλκονται: «Μια υγιής σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αλληλοϋποστηρίζονται. Οι άντρες και οι γυναίκες με παρόμοιες προσωπικότητες συνήθως ταιριάζουν περισσότερο, καθώς έχουν κοινές ανάγκες, κοινά συναισθήματα και κατά κανόνα αντιλαμβάνονται τον κόσμο με παρόμοιο τρόπο. Όλα αυτά βοηθούν ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις».

https://trelokouneli.gr/to-76-ton-gynaikon-elkyetai-anapantecha-apo-afto-ton-typo-antra/