Ειδικότερα, ο Ιάσων Δούσης δήλωσε αρχικά για την αντίδραση του κόμματος ΝΙΚΗ στο Euro Pride πως «είμαστε στην Ελλάδα και η αρχαία τέχνη είχε γυμνά άτομα. Δηλαδή υμνούσε το γυμνό σώμα. Ας μην επιτρέψουμε σε ανθρώπους με σκοτεινό μυαλό να ενοχοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα. Ας κοιτάξουν τη ζωή τους, που προφανώς δεν είναι ευτυχισμένοι στο σπίτι τους και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να ζήσουν όπως θέλουν. Πολλοί μεσογειακοί λαοί έχουν υποκριτικό τρόπο σκέψης και τα κάνουν όλα κρυφά. Κάν’ τα κρυφά αλλά τουλάχιστον μην μιλάς άσχημα φανερά γι’ αυτούς που τα κάνουν με υπερηφάνεια».

«Ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος εκλέχτηκε κιόλας Ευρωβουλευτής και βγήκε πρώτος, είχε δηλώσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία» σχολίασε τότε ο ρεπόρτερ για να τοποθετηθεί ο Ιάσων Δούσης ως εξής. «Πρόκειται για φαιδρές περιπτώσεις που μας πάνε πίσω, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον δημόσιο διάλογο πόσο μάλλον να είναι εκλεγμένα πρόσωπα. Είναι ένας σκόπελος που θα τον ξεπεράσουμε πάντως».

«Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει, Το ότι έχουμε κρίση οικονομική, ακρίβεια και όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να οχυρωνόμαστε πίσω από παλιές απόψεις και συντηριτισμό» υπογράμμισε, ακόμα, ο Ιάσων Δούσης σε αυτή τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ.