Ενίσχυση με 500.000 ευρώ στους πυρόπληκτους των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής - celebs.gr

Breaking

Ενίσχυση με 500.000 ευρώ στους πυρόπληκτους των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

featured image

Η άμεση οικονομική με συνολικά με 500.000 ευρώ αποφασίστηκε για τη στήριξη των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή φωτιά, με απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/09) τις περιοχές αυτές και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκεί ανακοίνωσε ότι καθένας από τους δύο δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το υπουργείο Εσωτερικών, από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

Κάλεσμα στους πληγέντες από την πυρκαγιά να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους


Χωρίς καθυστερήσεις ξεκινούν οι διαδικασίες που αφορούν τους πληγέντες από τη μεγάλη χτεσινή πυρκαγιά, στους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Ο δήμος Σαρωνικού, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που επλήγησαν από την φωτιά και ειδικότερα στους οικισμούς Όλυμπος, Φέριζα, Βαλμά και στις κοινότητες Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας, να αιτηθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Στο Πυροφυλάκειο στην Ανάβυσσο (έναντι του ναού του Αγίου Παντελεήμονα) βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου θα μπορούν να προσέρχονται οι πληγέντες για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους από τη φωτιά και να αιτηθούν αυτοψία.

Ταυτόχρονα, θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στον δήμο για τις αποζημιώσεις.

Από τη δική του πλευρά, ο δήμος Λαυρεωτικής, με σχετική ανακοίνωση, κάλεσε τους πληγέντες από την πυρκαγιά και συγκεκριμένα στους οικισμούς Καπό, Φέριζα, Μόκριζα, Σάκκα, Αρί, Τζαρδαβίλα και Αγιασμόθι της κοινότητας Κερατέας και στην κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, να καταθέσουν τη σχετική αίτηση για τις ζημίες που έχουν υποστεί στο πρωτόκολλο του δήμου, που εδρεύει τόσο στην Κερατέα όσο και το Λαύριο.

Πηγή: www.newsbeast.gr