«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19 θα είναι καλύτερο της φυσικής ανοσίας» - celebs.gr

Breaking

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19 θα είναι καλύτερο της φυσικής ανοσίας»

featured image

Άκρως αποτελεσματικό θεωρείται το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ, το Sputnik-V «εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον ιό απ» ό,τι στους επανανοσήσαντες».

«Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές», τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που είχε ως θέμα το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έλαβε έγκριση. «Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

«Δεν είναι ζήτημα της τρίτης φάσης οι δοκιμές για την ασφάλεια (του εμβολίου). Η τρίτη φάση χρειάζεται πρωτίστως για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να ερευνηθεί και να καθορισθεί σε ένα μεγάλο αριθμητικά δείγμα ασθενών, γι» αυτόν τον λόγο και θα υπάρξουν 40.000 άτομα (εθελοντές), γι» αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να γίνει αυτό.

Ωστόσο όπως είναι φυσικό, θα μελετηθεί και η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα στο πλαίσιο αυτής της φάσης, αλλά γενικά η δική μας πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής απ όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Λογκουνόφ.


40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν κατά την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών

Παράλληλα, περίπου 40.000 θα είναι οι εθελοντές που θα εμβολιαστούν με το Sputnik-V, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, όπως δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου.

«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές , ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές . Δηλαδή στη πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Μέση Ανατολή, στη Βραζιλία , στην Ινδία, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τις 25-30.000 εθελοντές θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.

Το RDIF συμφώνησε για την παραγωγή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο Ντμίτριεφ, λέγοντας πως παραμένει ανοιχτό να υπογράψει νέες συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Βραζιλία θα αγοράσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, εκτιμώντας ότι οι πρώτες παρτίδες μπορεί να φθάσουν στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

Πηγή: www.newsbeast.gr