Δασικοί χάρτες: Δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά οι εκκρεμείς αντιρρήσεις - celebs.gr

Breaking

Δασικοί χάρτες: Δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά οι εκκρεμείς αντιρρήσεις

featured image

Με αφορμή ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από πολίτες επί του θέματος, οι εκκρεμείς αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών είναι σε ισχύ και δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά, όπως ξεκαθαρίζει συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως προσθέτει το ΥΠΕΝ, με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται αυτή η διαδικασία διότι δίνεται δικαίωμα στον διοικούμενο να προβάλει και νέους πρόσθετους ισχυρισμούς -συμπληρωματικούς- επί της αντίρρησής του, 10 ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασής τους.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται: «… για την εξέταση των λοιπών εκκρεμών αντιρρήσεων, θα λαμβάνονται υπόψη οι λόγοι που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος και αφορούν στη σύννομη αλλαγή χρήσης με βάση πράξεις τις διοίκησης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 48 του νόμου 4685/2020 (Α` 92).


Νέοι ισχυρισμοί που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος με το ανωτέρω περιεχόμενο δύνανται να προβάλλονται εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση Δασών τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασης των αντιρρήσεων. Η οικεία Διεύθυνση Δασών δύναται να υποβάλει επί των ανωτέρω ισχυρισμών συμπληρωματική εισήγηση προ πέντε (5) ημερών πριν την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασης των αντιρρήσεων».

«Αυτά ορίζει η Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Νόμου 4685/2020 και αυτά οφείλουν να εφαρμόσουν όλα τα Δασαρχεία της χώρας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και παράνομη», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr