«Τα γίδια δεν τα αφήνω για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου», δηλώνει 20χρονη Ελληνίδα κτηνοτρόφος - celebs.gr

Breaking

«Τα γίδια δεν τα αφήνω για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου», δηλώνει 20χρονη Ελληνίδα κτηνοτρόφος

featured image

«Τα γίδια δεν τα αφήνω για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου» δηλώνει η 20χρονη κτηνοτρόφος Μαρία Ρέτσα, η οποία αποφάσισε να συνεχίσει το επάγγελμα των προγόνων της.

Η 20χρονη κτηνοτρόφος βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό επτά χιλιόμετρα έξω από το Αλιβέρι Ευβοίας. Η καθημερινότητά της αρχίζει λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί, όταν ξεκινά από το σπίτι με τα πόδια για να πάει ως τους στάβλους, εκεί που η οικογένειά της φυλάει, τα γίδια και τα πρόβατα.

Τι δηλώνει η 20χρονη κτηνοτρόφος για την καθημερινότητά της;

«Πρώτα φτιάχνω τις τροφές μέχρι να έρθει ο πατέρας μου να ταΐσει σκυλιά, κουνέλια, γάτες, κότες. Μετά περνάω στις ταΐστρες για να βάλω φαΐ στα πρόβατα, μετά πάω στις γίδες και μέχρι να φάνε ο πατέρας μου καθαρίζει το μέρος που κοιμούνται τα ζώα. Μέχρι τις 5.30 με 6 το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος, βγάζω τα ζώα για την καθημερινή τους βοσκή. Τελειώνουμε κατά τις 7. Μετά πάω σπίτι, κάνω μπάνιο, τρώω και άμα έχω όρεξη κι έχει καλό καιρό, πάω βόλτα στο χωριό» λέει στα «ΝΕΑ» η 20χρονη που από όταν θυμάται τον εαυτό της είχε την ίδια επιθυμία:

«Ήθελα να γίνω κτηνοτρόφος, να έχω 1.000 γίδια. Από οκτώ χρονών είμαι μέσα στα ζώα. Το πρώτο που έμαθα ήταν να αρμέγω. Παλιά τα άρμεγα μαζί με τον πατέρα μου, τώρα τα έχω αναλάβει όλα εγώ».

«Τα έχω βαφτίσει όλα. Και τα 100. Η αγαπημένη μου είναι η επικεφαλής του κοπαδιού, μια εξάχρονη γίδα, η Λάουρα» αναφέρει η 20χρονη κτηνοτρόφος, εξηγώντας τι είναι αυτό που την κέρδισε στο επάγγελμά της.

«Μου αρέσει που έχω τη δυνατότητα να φροντίζω ζώα, που είμαι όλη μέρα έξω στη φύση, στον καθαρό αέρα, ότι κάνω τσάμπα γυμναστική και ότι είμαι σε έναν κόσμο που έχει μόνο ζώα. Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ο καθαρισμός του στάβλου, αλλά εντάξει, έχω συνηθίσει πλέον». Τώρα, για όποιον αναρωτιέται τι θα έκανε η Μαρία αν κάποιος τής πρόσφερε μια δουλειά γραφείου, η απάντησή της τα λέει όλα. «Όλα τα εκατομμύρια του κόσμου να μου δίνανε, τα γίδια δεν τα αφήνω».


Οι αναρτήσεις της 20χρονης κτηνοτρόφου στο tiktok

«Οι άνθρωποι είναι κακοί». Και παρότι περνά τον περισσότερο χρόνο της με τα ζώα στο βουνό, δεν μοιάζει να είναι καθόλου αποκομμένη από ό,τι συμβαίνει καθημερινά στις μεγαλουπόλεις. Στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά παίρνει θέση για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως συνέβη πρόσφατα με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

«Όσο γνωρίζω ανθρώπους, έχω αγαπήσει περισσότερο τα ζώα» σημειώνει, δείχνοντας ότι κάτι την ενοχλεί στη συναναστροφή με τους ανθρώπους. «Οι άνθρωποι είναι κακοί. Με ενοχλεί που σε κρίνουν χωρίς να ξέρουν τι έχεις περάσει. Αλλά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι όλοι και όλες – βάζω κι εμένα μέσα – άμα δούμε κάτι στον δρόμο, θα καθίσουμε σαν θεατές και δεν θα επέμβουμε, θα βγάλουμε το κινητό να τραβήξουμε βίντεο, δεν θα πάμε να χωρίσουμε δύο που τσακώνονται, αλλά θα γελάμε» αναφέρει.

Στο μαγικό σύμπαν του TikTok όπου της άνοιξε λογαριασμό μια φίλη, η Μαρία κάνει θραύση με χαριτωμένα στιγμιότυπα από τη ζωή στο βουνό και τα τρυφερά της παιχνίδια με τα ζώα.  Όσο για τον κόσμο που θα διαβάσει την ιστορία της, ένα έχει να πει: «Να ακολουθεί ο καθένας το όνειρό του και να μην ακούει κανέναν. Να κάνετε πάντα αυτό που λέει η καρδιά σας».



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ