Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Δεν καταδικάζεται κάποιος σε τρις ισόβια, με εικασίες και συνειρμούς» - celebs.gr

Breaking

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Δεν καταδικάζεται κάποιος σε τρις ισόβια, με εικασίες και συνειρμούς»

featured image

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να μεταβεί στην Πάτρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχει στα χέρια του την εισαγγελική εντολή, για να πάρει καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

«Οπως διαπιστώνετε μιλάνε οι γύρω – γύρω. Ιατροδικαστές, γιατροί, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί, συγγενείς και ο κάθε… πικραμένος για λίγα λεπτά προβολής. Αντίθετα τα στεγανά της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας λειτουργούν καλά και αυτό είναι το σώφρον, γιατί οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει συμπέρασμα», ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Είμαστε πλήρως αποστασιοποιημένοι και μένουμε ανεπηρέαστοι από την αποσπασματική παράθεση στοιχείων και ‘’στοιχείων’’, που διακινούνται στα Μέσα Ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη υπόθεση που άπτεται κατ’ αρχήν λεπτότατης επιστημονικής διερεύνησης, έχει αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι να οδηγηθούμε σε ακλόνητα συμπεράσματα για τους πραγματικούς λόγους που τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή…», συνέχισε.

Πότε αναμένονται τα πορίσματα

Στο μεταξύ, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής που έχει στα χέρια του την εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης προτίθεται να στείλει κλιμάκιο στην Πάτρα για τη λήψη καταθέσεων από γιατρούς, νοσηλεύτριες, συγγενείς και μάρτυρες, που έχουν να συνεισφέρουν στοιχεία για τις συνθήκες και τα περιστατικά, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των τριών κοριτσιών σε νοσοκομεία.


Η επικρατέστερη εκδοχή είναι να πάει το κλιμάκιο στην Πάτρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Υπολογίζεται ότι τα πορίσματα θα παραδοθούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στις αρχές Μαρτίου. Δεν έχει αποκλειστεί, πάντως, το ενδεχόμενο να έλθουν και προ της παράδοσης και να ξαναέλθουν μετά.

«Προπέτες και επιπόλαιοι»

Η ίδια επίσημη αστυνομική πηγή σχολίασε επίσης: «Αυτοί, που στον παρόντα χρόνο μιλάνε με κατηγορηματικότητα για ‘’εγκληματική ενέργεια’’ είναι προπέτες και επιπόλαιοιΠροδικάζουν χωρίς ίχνος ευθύνης. Χωρίς να έχουν συνολική εικόνα και κυρίως ατράνταχτα στοιχεία στη διάθεσή τους. Δεν καταδικάζεται κάποιος τρις ισόβια, με υποψίες, εικασίες και συνειρμούς…».

«Οι σοβαροί θεσμικοί ποτέ δεν μιλούν και έχουμε ένα λόγο παραπάνω στην προκείμενη υπόθεση, γιατί ο γρίφος της είναι δυσεπίλυτος, ίσως ο πιο δύσκολος που έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές ασφαλείας της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια. Ερευνώνται και τα δύο ενδεχόμενα. Αφ’ ενός της ‘’εγκληματικής ενέργειας’’ και αφ’ ετέρου της απώλειας των κοριτσιών για καρδιολογικούς λόγους. Ακόμη κι αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας την πρώτη περίπτωση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι εξιχνιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων, αλλά όχι όλα…», συνέχισε ο ίδιος αξιωματικός.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ